woensdag 9 april 2014

FamilieFabels

In mijn onderzoek kwam ik een leuke flyer tegen die ik graag met jullie wil delen! Hieronder de link.


Flyer FamilieFabels




9 opmerkingen:

  1. Hallo Jorien, met veel belangstelling heb ik de door jou geplaatste folder gelezen. Ja daar staan herkenbare zaken in. Familie is zeker belangrijk maar zoals in de folder aangegeven zijn er ook anderen die mogelijk kunnen bijdragen aan het welzijn van de patient. Is het een idee om het netwerk wat intensiever te gaan uitvragen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een heel goed idee! Voor mij valt ook onder 'familie' iedereen die in het systeem thuis kan horen zoals vrienden, kennissen, buren etc. Destijds heb ik dat wel duidelijk benoemd tijdens mijn scriptiepresentatie. Wellicht goed om dat in de volgende bijeenkomst nog eens expliciet te benoemen.
    Zou je misschien nog even je naam erbij kunnen zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie flyer! Leuk vormgegeven ook. Wat mij gelijk te binnen schoot is dat we iets moeten doen met de 1e contactpersoon in user. Misschien iets voor pb'ers om uit te zoeken of dit nog kloppend is. Volgens mij is het soms een rommeltje + emailadressen van contactpersonen toevoegen is waardevol.
    De flyer zegt ook iets over overbetrokken en veeleisende familieleden. Volgens mij hebben wij daar weinig ervaring mee. Vooral de minder betrokken groep komen wij tegen.
    Wat me verder nog aansprak was de zin 'investeren in familie loont'! Je kunt er zelfs tijd door winnen en dat kunnen wij wel gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neem je dat puntje over de contactpersoon mee voor de komende bijeenkomst? Lijkt me een mooi actiepuntje.

      Verwijderen
  4. Ik probeer een reactie te plaatsen, afz Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sander: De flyer brengt wat nuchterheid en correcties in verkeerde denkbeelden, maar ik vind het wat afstandelijk doordat vanuit de organisatie geredeneerd wordt. Als je ervan uitgaat dat iedereen een sociaal netwerk heeft dat bij ziekte en "raar gedrag" flink wat zorgen zal hebben gehad, dan is het niet meer dan normaal dat je hen zoveel mogelijk informeert en betrekt. Als patiënt weer beter of stabiel is gaat hij/zij meestal weer terug naar dat netwerk. Ook uit dat oogpunt moet die band waar mogelijk en wenselijk versterkt worden.
    Als alles goed gaat en de behandeling succesvol is is de band met de GGz kortdurend en die met familie levenslang. Samenwerken ligt dus voor de hand i.p.v. overnemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Elise.
    leuke flyer! Wel goed om af te stemmen als client niet wil dat we contact met naasten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie flyer! Er zijn organisaties die spreken over "naastbetrokkenen" ipv familie. Dat dekt meer de lading, maar ligt niet zo makkelijk in de mond. Het gaat om het vormgeven van het beleid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. leuke en informatieve flyer! Heel kort en bondig beschreven waar familiebeleid over gaat. Er komen ook punten in voor die we in de eerste bijeenkomst avn Familiebeleid op post-itts hebben geschreven.
    Bij het stukje over WGBO en eerste contactpersoon schoot mij het ECOgram binnen dat ik donderdag zag liggen tijdens de bijeenkomst. www.expertisecentrummantelzorg.nl/Site_EM/docs/pdf/Ecogram.pdf‎
    Als we nu bij de verpleegkundige anamnese nu ook het Eco gram mee nemen, kunnen we snel in kaart brengen welke belangrijke rol de familie en vrienden innemen in het leven van onze clienten.
    Ik ben het ook met Dolly eens dat Naastbetrokkenen beter klopt.

    BeantwoordenVerwijderen