dinsdag 2 juni 2015

Steeds meer projecten binnen de GGZ die naastbetrokkenheid stimuleren

PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties die landelijk werken. Zij adviseren deze organisaties en ondersteunen initiatieven die hun positie versterken. Zowel bij organisatieontwikkeling en bedrijfsvoering als bij kwaliteit van zorg.
PGOsupport is een onafhankelijke stichting, opgericht in 2008 en gefinancierd uit een projectsubsidie van het ministerie van VWS.

Project versterkt familie en naasten


Mantelzorg staat volop in de belangstelling. Maar de last blijkt zwaar voor familie en naasten. Vaak krijgen ze niet de ondersteuning die ze nodig hebben. Een gezamenlijk project van de VG-, GGz- en revalidatiesector moet dat veranderen.

Een project van 'PG werkt samen'.

Mantelzorgers en familie krijgen weinig steun

"De maatschappij verwacht steeds meer van mantelzorgers. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat zij niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Dat zeggen ze zelf ook. Voor zover ze al weten dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Dat is een opmerkelijke tegenstelling, als je ziet wat er allemaal voor instrumenten op de markt zijn.
Bovendien hebben familie en naasten een belangrijke rol bij de zorg en behandeling in instellingen. Die rol komt vaak niet goed tot uitdrukking."
Aan het woord is Helena Wiersma. Als projectleider van Landelijk Steunpunt Medezeggenschap LSR is zij coördinator van het overkoepelende project 'Familie en naasten betrekken bij de zorg'. Doel van het project is om (de rol van) familie en naasten te versterken en om hen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

Voor het hele artikel klik op deze link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten