dinsdag 2 juni 2015

Een geslaagd mini-symposium

Op donderdagmiddag 23 april organiseerde het team van de voortgezette behandeling Atol een mini-symposium in Meerzicht. Het onderwerp was ‘De naasten betrokken’.
Tijdens dit mini-symposium presenteerde het team de resultaten van het project ‘De naasten betrokken’. Dit project was gericht op het realiseren van een concrete werkwijze voor medewerkers om familie of naasten te betrekken bij de behandeling. Het was mooi om te zien hoe de wens van het behandelteam van de Atol om familie meer te betrekken bij de behandeling van de patiënt, heeft geresulteerd in een richtsnoer dat breed toepasbaar is binnen de GGz. De projectgroep wordt ondersteund vanuit het Chevallierfonds in het kader van het bevorderen van het welzijn en herstel van de patiënt.
Het was een gevarieerd programma. Behalve de presentatie van het richtsnoer en werkwijze, kwamen naasten van patiënten van de Atol aan het woord. Zij verwoordden de veranderingen en verbeteringen die zij hebben gemerkt in de samenwerking tussen het behandelteam, de patiënt en zichzelf. Twee leden van Ypsilon vertelden over hun ervaringen en over de behoefte aan informatie bij naasten in relatie tot de privacy van de patiënt. Stichting Welzijn Lelystad nam ons mee in het aanbod voor mantelzorgers en patiënten in de regio, waarna de familievertrouwenspersoon een korte toelichting gaf op welke rol zij kan vervullen.
Als laatste sprak de familieraad haar waardering uit voor het project en ze deed een oproep voor versterking van de raad.

Andre Louw (stafmedewerker Flevoland GGz Centraal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten