dinsdag 9 december 2014

Doel Familieparticipatie voor de Atol

Henk-Willem heeft ons in de eerste training de opdracht gegeven om een doel te stellen als team als het gaat om Familieparticipatie.

In het voorjaar hebben we met elkaar een doel gesteld:

Familie/relaties worden structureel betrokken bij de zorg en behandeling van de patiënt.

Betekent dit dan 100% familie?

Wat moet volgens jou het doel zijn? Graag reageren!

Mogelijk kan onze recent opgestelde visie helpen bij het opstellen van een doel.

Hulpverleners, patiënten en naasten werken als ‘bondgenoten’ samen. Deze samenwerking in triade draagt bij in het welbevinden en herstel van de patiënt. De hulpverlener gaan uit van de gedachte slechts passant te zijn in het leven van de patiënt en de naaste.

Volgende tips kunnen helpen bij het opstellen van een doel. 


Zoals Henk-Willem al zei in de training heeft GGZ Centraal ook een speciale gids voor naasten.  Bij het opstellen van een doel is het goed om kennis te nemen van deze gids. Daarnaast verwijs ik ook naar het beleid van GGZ Centraal een paar berichten terug.

1 opmerking:

  1. Hoihoi, De link naar de GGz Centraal gids voor naasten opende bij mij niet. Wel via de site van GGz Centraal kunnen vinden en lezen.
    Goed om te zien dat onder het het punt waar wij in het begin over in discussie gingen, wat mag je wel en niet vertellen tegen de naasten van clienten als een client niet toestemd, duidelijk beschreven staan in de folder.
    Voor mij is ons eerder gestelde doel, zoals hierboven beschreven staat, nog steeds het doel!
    alleen zou ik het woord 'structureel' vervangen voor 'altijd betrokken (als dit mogelijk is)'. als je er 100% familie van wil maken.

    BeantwoordenVerwijderen