maandag 14 september 2015

Meer innovatie infomele zorg binnen GGz Centraal

Van 14 - 20 september is het de week van de innovatie binnen GGz Centraal. In de berichtgeving daarover kwam ik een ander leuk en verrassend project tegen:

De huidige participatiemaatschappij vraagt om een andere blik op zorg. Onder andere is het zo dat mensen langer thuis blijven wonen en meer zelf moeten regelen. Veelal doen we daarvoor een beroep op één mantelzorger, met als risico dat deze overbelast raakt. Het sociale netwerk van een zorgvrager is vaak vele malen groter dan die ene zoon, dochter of echtgenoot die als mantelzorger optreedt. In onze pilot 'Informele zorg' willen wij cliënten helpen dat sociale netwerk meer te benutten. De cliënt bepaalt zelf wie hij in zijn netwerk wil hebben en op wie hij een beroep wil doen.

Voorwaarde voor een goede benutting van het netwerk van een cliënt is dat er een geschikt instrument en communicatiemiddel komt, waarin allerlei contacten, onder meer met de professional, in het netwerk kan worden opgenomen. Zo is optimale afstemming tussen formele en informele zorg mogelijk. Dat kan van grote toegevoegde waarde zijn bij vroegsignalering van problemen. Onze overtuiging is dat het gebruik van app's en CT-toepassingen complementair zijn aan behandeling en begeleiding.
Het gebruik van zorgondersteunende app’s vormt hierin een eerste stap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten