maandag 14 september 2015

Generieke module 'Ondersteuning familiesysteem en mantelzorg' in de maak!

Het Netwerk kwaliteitsontwikkeling GGz is in samenwerking met het Trimbos Instituut een generieke module aan het ontwikkelen gericht op de ondersteuning van familiesysteem en mantelzorg.

Kwaliteitsontwikkeling GGz
Het netwerk kwaliteitsontwikkeling GGz streeft naar de planmatige, continue verbetering en innovatie van de beroepsuitoefening van professionals in de geestelijke gezondheidszorg, opdat de door hen te leveren zorg op de juiste plek, voor de juiste persoon, doelmatig, in goede samenhang en rondom de patiënt wordt verleend.

Aanleiding module
Ouders, partners, broers, zussen, vrienden en (volwassen) kinderen van mensen met psychische problematiek spelen vaak een belangrijke rol bij de onderkenning van deze problemen en de behandeling of begeleiding ervan. Daarom kunnen zij van groot belang zijn voor het herstel van de patiënt en zijn zij een onmisbare schakel in de zorg (Bransen e.a., 2014). Tegelijkertijd heeft de betrokkenheid bij iemand met psychische problematiek vaak een grote impact op het familiesysteem en de mantelzorgers zelf.
Daarom is aandacht voor hen nodig, ook vanwege het risico dat zij lopen op overbelasting en emotionele stoornissen. Beoordeling en rangschikking van het bestaande Nederlandse en buitenlandse aanbod voor familieleden en mantelzorgers is belangrijk zodat hulpverleners weten welke effectieve interventies en vormen van samenwerking zij kunnen inzetten.

Voor meer informatie: Website Kwaliteitsontwikkeling GGz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten